Go Back
Print
Recipe Image
Resepi Daging Masak Merah Ala Thai
Print Recipe
Pin Recipe
Course
Menu Utama
Cuisine
Melayu, Thailand
Ingredients
2
ulas
bawang putih
dicincang
1
biji
bawang besar
dihiris tebal
4
sudu besar
sambal
4
sudu besar
sos cili
2
sudu besar
sos tomato
3
sudu besar
sos tiram
1
sudu besar
sos merah bawang
1
sudu besar
tepung jagung dibancuh dengan sedikit air
Garam
Gula
Secukup rasa
Serbuk perasa
Instructions
Panaskan minyak dan tumis bawang putih.
Masukkan daging dan bila daging hampir garing, masukkan bawang besar dan semua jenis sos.
Masukkan bahan berbaki satu persatu kecuali air tepung jagung dan sayur.
Setelah mendidih, masukkan air tepung jagung, sayur dan air mengikut banyak kuah yang diingini kacau sebati.
Sedia untuk dihidang.
Notes
Kredit: Facebook Aisyah Humairah
Keyword
Keluarga
Tried this recipe?
Let us know
how it was!