- Dalam mangkuk kecil, satukan kubis, lobak merah, bawang, daun bawang, garam dan serbuk lada putih. Gaulkan campuran sayur-sayuran.  
- Pecahkan telur dan gaul rata. Tambahkan lada hitam, kiub ayam/secukup rasa dan garam. Pastikan gaul rata.  
- Dalam nonstick pan, cairkan 1 sudu besar mentega di atas api sederhana. Letakkan kedua-dua kepingan roti di atas kuali, gerakkannya untuk menyerap semua mentega cair pada satu sisi, dan bakar sehingga perang keemasan di bawahnya, kira-kira 2 minit.   
- Masukkan 1 sudu besar mentega ke dalam kuali, dan balikkan roti untuk menyerap mentega dan bakar di sebelah lagi sehingga perang keemasan, 1 hingga 2 minit. 
- Dalam kuali yang sama, cairkan baki 1/2 sudu besar mentega dengan api sederhana.  
- Masukkan adunan kubis, dan gunakan satu spatula pada setiap tangan untuk membentuk dan memegangnya semasa ia masak untuk dipadankan dengan saiz roti. 
- Masak omelet kubis sehingga bahagian bawahnya bertukar sedikit keemasan, dalam 2 hingga 3 minit.  
- Balikkan adunan dengan berhati-hati dan masak sehingga bahagian lain juga berubah menjadi keemasan. 
- Pindahkan omelet kubis ke sekeping roti yang telah dibakar. Letakkan sos cili, omelet kobis dan keju.  
- Di sini kita boleh tambahan sosej yang telah digoreng. Lengkapkan hidangan ini dengan kepingan roti yang kedua dan sedia untuk dihidang!