Tuangkan kicap cair, soda bikarbonat dan tepung jagung ke dalam mangkuk. Kacaukan sebati.
Dah sebati, masukkan hirisan daging ke dalamnya dan gaulkan rata.
Kemudian, perapkan ia selama 20 minit.
Selepas 20 minit, panaskan minyak masak dan gorengkan daging sehingga separuh masak.
Ketepikan daging dan dalam kuali yang sama, masukkan bawang merah dan bawang putih. Tumiskan sehingga keperangan.
Teruskan dengan memasukkan lada benggala kuning dan hijau, bersama dengan cili merah. Tumiskan sehingga wangi.
Seterusnya, perasakan dengan sos tiram, kicap pekat dan lada hitam. Kacau-kacau.
Tuangkan air sedikit dan kacau-kacau lagi.
Sekarang, bolehlah masukkan daging separuh masak yang kita goreng tadi.
Tuangkan cuka dan perasakan dengan gula.
Akhir sekali, taburkan daun bawang dan kacaukan seketika. Dah siap!