Go Back

French Toast S’mores

Course Pemanis Mulut

Ingredients
  

  • 4 keping roti
  • 1 sudu mentega
  • 1 biji telur
  • 2 sudu susu
  • 16 marshmallow
  • Nutella

Toppings

  • Marshmallows
  • Sos Coklat

Instructions
 

  • Campurkan susu dan telur di dalam mangkuk, cukup besar untuk celup roti
  • Sapukan Nutella di atas keempat-empat roti. Dengan banyak untuk rasa yang lagi sedap
  • Letakkan marshmallow di atas roti, dengan bahagian melekit marshmallow di atas.
  • Panaskan mentega di dalam kuali dengan api sederhana.
  • Celupkan roti ke dalam campuran telur, kemudian masukkan ke dalam kuali.
  • Tekan menggunakan spatula untuk bantu untuk mencairkan marshmallow. Jangan tekan terlalu kuat – atau marshmallow akan tertumpah keluar daripada roti.
  • Bila bahagian bawah roti menjadi keperang-perangan (lebih kurang 2 ½ ke 3 minit), terbalikan dan masak lagi satu bahagian sehingga perang (lebih kurang 2 minit).
Tried this recipe?Let us know how it was!