Go Back

French Toast Cinnamon

Course Sarapan

Ingredients
  

  • 8 keping roti putih (tak kisah jenama apa)
  • 2 biji telur
  • 1 sudu besar susu pekat manis
  • ½ cawan susu segar
  • secubit garam
  • 1 sudu kecil  serbuk kulit kayu manis (cinnamon)
  • 1 sudu kecil butter
  • Sirap maple/madu untuk topping 

Instructions
 

  •  Campurkan semua bahan kecuali roti dan butter. Kacau rata.
  • Panaskan non stick pan dan masukkan butter.
  • Celupkan sekeping roti ke dalam bancuhan tadi dan pastikan rata kedua belah.
  •  Kemudian masukkan roti ke dalam pan dan biarkan masak sehingga kekuningan.
  • Balikkan dan biarkan sedikit garing. Kemudian boleh la di angkat dan letakkan ke atas pinggan yang di lapik tisu. Ulang sehingga habis semua roti.
  • Potong rfrench toast kepada dua bahagian supaya senang nak makan dan boleh dihidangkan.
Tried this recipe?Let us know how it was!